Waardebepaling: wat is mijn huis waard?

Een waardebepaling is bedoeld om een schatting te maken van de waarde van uw woning. Dit kan zinvol zijn om meerdere redenen:  

  • U bent van plan om uw woning te verkopen en u wilt weten wat een geschikte verkoopprijs is.

Bij een te lage verkoopprijs voor uw woning loopt u veel geld mis. Maar bij een te hoge verkoopprijs kan het verkooptraject langer duren dan gewenst. Het kan ook zijn dat u een overwaarde nodig heeft om uw toekomstige huis te kunnen financieren. 

  •  U heeft het huis van uw dromen zien staan en u wilt weten wat een reëel bod is.

Wanneer u een bod uitbrengt wilt u niet overboden worden, maar moet u de woning nog wel kunnen financieren. Tegenwoordig kunt u tot 100% van de woningwaarde lenen. Wanneer uw bod hoger is dan de woningwaarde dient u het resterende bedrag zelf in te leggen. 

 

 

Voer zelf een waardebepaling uit

Nieuwsgierig naar de waarde van uw woning? Schat zelf de waarde van uw woning in met onderstaande tips!

  • Ga op zoek naar de verkoopprijzen van vergelijkbare woningen bij u in de buurt. Bekijk hiervoor onder andere verschillende makelaarssites.
  •   Voer een online waardebepaling uit. Er bestaan meerdere sites waar u met de gegevens van uw huis en benodigde data vanuit de gemeente de waarde van uw woning kunt berekenen.   
  • Vraag informatie op bij het Kadaster. Het Kadaster registreert verkoopgegevens zoals verkoopprijzen, die je tegen een kleine vergoeding kunt opvragen.
  •   Vraag de woningwaarde van vergelijkbare woningen op bij de gemeente (WOZ-waardeloket)   

Laat een gratis waardebepaling uitvoeren door Vastgoed Bardyn

In plaats van zelf een waardebepaling uit te voeren kunt u ook een waardebepaling laten uitvoeren. Dit kan door een makelaar of taxateur. Wanneer u ervoor kiest om een waardebepaling uit te laten voeren door een makelaar bent u bij ons aan het juiste adres. Bij Vastgoed Bardyn hebben we een uitstekende kennis van de woningmarkt in regio Antwerpen en vinden we het belangrijk om tijdens een waardebepaling steeds helder en open te communiceren. Zo weet u precies welke eigenschappen van uw woning worden meegenomen en hoe de waarde van uw huis tot stand komt. 

 

 

Hoe werkt een waardebepaling bij Bardyn?

Als verkoopmakelaar in regio Antwerpen voeren we bij Bardyn een waardebepaling uit via een huisbezoek. Een waardebepaling vanuit ons is een schatting van de waarde van uw woning en dus niet per definitie de uiteindelijke verkoopprijs van uw huis. Wanneer u een waardebepaling laat uitvoeren omdat u uw woning wilt verkopen, nemen we deze waardebepaling wel altijd mee bij het bepalen van de vraagprijs.

Bij het uitvoeren van een waardebepaling kijken we onder andere naar de staat van de woning, het bouwjaar, de woningoppervlakte, de omgeving en de prijsontwikkelingen op de huidige woningmarkt. Ook vergelijken wij uw woning met recent verkochte woningen bij u de buurt zodat we kunnen aangeven welke vraagprijs in de huidige markt reëel is. Wij zijn o.a. actief in HoevenenStabroek, Brasschaat en Ekeren. Maar ook voor een waardebepaling van uw woning in Schoten en omgeving, bent u bij ons aan het juiste adres. 

Benieuwd wat uw thuis waard is? Vraag een gratis waardebepaling aan! 

Gratis waardebepaling

Over Vastgoed Bardyn

Bij Bardyn hebben we een brede kennis over vastgoed, waardebepalingen en vastgoedrecht. Wij vormen een sterk team waar transparantie, eerlijkheid en bescheidenheid centraal staan. Door de jaren heen hebben we de nodige kennis opgebouwd in waardebepalingen. Ook zijn wij bekend in onze regio en kunnen daarom een betrouwbare schatting maken van de waarde van uw woning. Onze klanten in o.a. KapellenBrasschaat en Borgerhout gingen u voor! 

Neem contact op
2024 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.PrivacyCookies