Maak uw huis verkoopklaar!

De keuze is gemaakt, u gaat uw huis verkopen! Potentiële kopers hebben binnen 5 seconden hun oordeel geveld, een goede eerste indruk is daarom cruciaal. Maak uw huis verkoopklaar en vergroot de kans op een succesvolle bezichtiging.

Wij geven u 8 tips om uw woning in de omgeving van Antwerpen, in o.a. HoevenenSchotenKapellen en Brasschaat verkoopklaar te maken!

1. De juiste geur

Om een geur kunt u niet heen. Het is iets wat als eerste opvalt bij het binnenstappen van een woning en wat uw potentiële kopers zullen onthouden. Daarnaast kan een geur erg persoonlijk zijn. Kies daarom altijd voor subtiel ruikende geuren. Voorbeelden van geuren die het altijd goed doen zijn limoen en sinaasappel. Ook de geur van versgebakken appeltaart blijft geliefd en zorgt voor een prettige en huiselijke sfeer.

2. Laat zien dat er geleefd wordt

Om uw woning verkoopklaar te maken voor een bezichtiging dient u al uw persoonlijke spullen op te bergen. Voelt uw woning dan een beetje onbehaaglijk aan? Geef uw woning dan een stukje leven terug met neutrale accessoires in plaats van met familiefoto’s en spullen waar uw naam op staat. Voorbeelden zijn frisse kamerplanten, een mooie spiegel of schilderij, een fruitmand met vers fruit of neutrale kussens op uw bank. Ook door een beperkt aantal jassen te laten hangen, uw mooiste flesjes douchgel te laten staan en een schone hand- en theedoek op te hangen, zien potentiële kopers dat er geleefd wordt. Niet te veel maar nét genoeg om een gezellige indruk te wekken.

3. Creëer een huiselijke sfeer

Deze tip sluit goed aan op tip 2. Naast dat u best mag laten zien dat er in uw woning wordt geleefd, is het van belang dat potentiële kopers zich op hun gemak voelen. Zorg bij het verkoopklaar maken van uw woning voor een aangename temperatuur in uw woonkamer en zet in de winter eventueel kaarsen neer die voor de bezichtiging kunnen worden aangestoken. Ook een verse bos bloemen zorgt ervoor dat huiszoekers zich welkom voelen.  

4. Vind de juiste balans

Ga voor rust in uw woning. Verf gekleurde muren wit en kies voor neutrale kleuren in uw interieur. Werp daarnaast een kritische blik op alle ruimtes in uw woning en haal overbodige meubels die niet bij de functie van de kamer horen weg. Ruim uw keukengerei op maar zet in plaats daarvan een mooie fles wijn of een stoere broodplank neer. Of haal de strijkplank van uw slaapkamer weg maar leg wel extra kussens of een mooi plaid op bed voor de ultieme hotellook. Het is de kunst om de juiste balans te vinden tussen het creëren van rust en ruimte en tegelijkertijd sfeer aan te brengen in uw woning.

5. Licht verkoopt

Heldere ruimtes met veel lichtinval worden altijd aantrekkelijker gevonden bij de verkoop van een woning. Het valt gelijk op wanneer een woning veel of weinig lichtinval heeft. Creëer extra licht door de gordijnen open te doen, zonneschermen in te draaien en lampen aan te zetten. Plan, wanneer het uitkomt, een bezichtiging op een moment wanneer u de meeste natuurlijke lichtinval heeft.

6. Geen huisdieren

Om uw huis verkoopklaar te maken dient u ervoor te zorgen dat uw huisdieren, en elk spoor daarvan, niet zichtbaar zijn op het moment van de bezichtiging. Potentiële kopers moeten zichzelf in uw huis zien wonen. Als zij niet van huisdieren houden is het moeilijk om hier doorheen te kijken.  

7. Ruim op en maak schoon.

Een opgeruimd en schoon huis valt gelijk op en zorgt voor een goede eerste indruk. Er bestaat een kans dat potentiële kopers op plekken willen kijken waar u geen rekening mee heeft gehouden. Zorg bij het verkoopklaar maken van uw huis er dus voor dat alle opbergruimtes die bij de woning horen, zoals vaste kasten, ook zijn opgeruimd. Daarnaast willen huiszoekers vaak zien hoeveel koel- en vriesruimte er is. Vermijd daarom sterk geurende voedsel- en drankwaren en zorg ervoor dat uw vaatwasser leeg is.  

8. Vergeet uw buitenruimte niet

Bij het verkoopklaar maken van uw woning mag uw buitenruimte niet worden overgeslagen. Zorg ervoor dat uw voortuin er netjes bijligt. De voortuin is namelijk het eerste wat potentiële kopers zien. Wanneer u ook een achtertuin, balkon of dakterras heeft is het belangrijk dat u deze in orde maakt. Verwijder onkruid en wildgroei, ruim los slingerend afval op en zet eventuele groenbakken uit het zicht. Uw tuinmeubelen kunt u laten staan, mits deze schoon en in goede staat zijn. Bij lekker weer kunt u deze aankleden met fijne kussens of een mooi tafelkleed. Ook extra planten en bloemen maken uw buitenruimte sfeervoller. Vergeet niet om, naast het creëren van sfeer, de werkelijke buitenruimte te laten zien. Parkeer fietsen en auto(‘s) daarom eventueel tijdelijk ergens anders.

Maak uw huis verkoopklaar voor een bezichtinging

Uw woning dient er op het moment van bezichtigen perfect bij te staan. Wees kritisch op wat écht bijdraagt aan een ruimte en zet overige spullen uit het zicht. Denk aan een stoel in uw slaapkamer, wasmand in uw badkamer en prullenbakken op verschillende plekken in uw woning. Omdat er op alle details wordt gelet is het van belang dat bij het verkoopklaar maken van uw woning alle kleine klusjes worden afgemaakt. Verwijder hardnekkige vlekken, zet loshangende deurklinken en plintjes vast en geef de muren die het nodig hebben een likje verf. Een nette afwerking wordt steeds vaker als erg belangrijk gezien en kunnen dus het verschil maken bij de verkoop van uw woning!

Verkoop uw huis met Bardyn

Rust en sfeer creëren zijn een must bij een bezichtiging. Potentiële kopers moeten zichzelf in uw huis kunnen zien wonen. Bent u woonachtig in de regio van Brasschaat, Ekeren of Kapellen? Neem dan gerust contact op.  Wij helpen u graag bij een professionele voorstelling van uw eigendom waardoor uw huis goed wordt verkocht!

Plan een afspraak in!
2023 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.PrivacyCookies