Duurzaam wonen met Vastgoed Bardyn

Tiny houses, ecodorpen, groene wijken en klimaatneutrale huizen. Steeds meer mensen raken geïnteresseerd in duurzaam wonen. Ook als u al heel fijn woont, en niet op zoek bent naar een energiezuinige nieuwbouwwoning, stimuleren verschillende leningen en duurzaamheidssubsidies u om uw huidige woning te verduurzamen. Maar hoe doet u dat, duurzaam wonen? Wij helpen u graag op weg!

Zo maakt u uw huis duurzaam

Veel mensen willen wel duurzaam wonen maar denken dat ze er teveel voor moeten laten, of weten niet waar ze moeten beginnen. Met de volgende aanpassingen, die u eenmalig laat uitvoeren, woont u de komende jaren in een duurzaam huis!

 • Isoleren is de eerste en meeste effectieve stap naar een duurzame woning. Een goed geïsoleerde woning zorgt ervoor dat in de winter de warmte langer blijft hangen, en in de zomer juist buiten blijft. Met isoleren bespaart u op uw stookkosten en draagt u bij aan een vermindering van CO2 uitstoot. 
 • Zonnepanelen zijn een goed voorbeeld van duurzame energie. Het blijft een goed idee om hierin te investeren
 • Met veel planten en bomen in zowel uw huis als tuin kunt u uw woning makkelijk verduurzamen. Bomen vangen veel CO2 op waardoor er minder CO2 in de lucht zit. Dit helpt tegen klimaatverandering. Ook een groen dak maakt uw huis duurzamer. Deze houdt in de zomer de warmte buiten en in de winter juist binnen.
 • Ga voor duurzaam materiaal. Het bouwmateriaal van uw woning is verantwoordelijk voor zo’n 15% van de milieu impact die uw woning heeft. Laat u een woning bouwen of verbouwen, probeer dan zoveel mogelijk gebruik te maken van materialen als bamboe, schapenwol, hout, kurk, natuursteen of gerecycled materiaal. 

 

Duurzaam wonen voor beginners

Is duurzaam wonen moeilijk? Nee. U kunt bovenstaande duurzame verbeteringen aan uw woning aanbrengen om winst te behalen op de lange termijn. Maar ook door simpele bewuste keuzes te maken op de korte termijn kunt u uw steentje bijdragen aan een beter milieu.

 • Stap over op ledlampen, hiermee bespaart u veel op uw energieverbruik.
 • Schaf een koelkast, vriezer, vaatwasser, wasmachine of andere elektrische apparaten aan met een energiezuinig label. Het is slim om deze apparaten na 10 jaar te vervangen. Vanaf dan neemt het stroomverbruik namelijk toe. Kijk ook eens naar de duurzamere knoppen op deze apparaten. Zo heeft een vaatwasser vaak een eco-stand en bestaat er ook zoiets als piek en daluren.
 • Zet uw verwarming niet te snel omhoog maar trek liever een extra trui aan. Als u toch de verwarming aan wil, dan scheelt het al wanneer je deze één (1) graad lager zet dan voorheen. 

 

 • Korter douchen lijkt soms makkelijker dan dat het is. Met een waterbesparende douchekop verbruikt u nooit meer dan een bepaalde hoeveelheid. Dit komt omdat er een begrenzer is ingebouwd. De zuinigste douchekoppen besparen bijna de helft van het water in vergelijking met een normale douchekop!
 • Energie verbruiken waar u zelf geen plezier aan hebt is zonde. Zet als u weggaat alle apparaten en lichten uit. Ook apparaten op slaapstand verbruiken onnodig energie. Trek daarnaast als u weggaat alle stekkers uit de stopcontacten en zet de verwarming lager of uit. Duurzaam wonen hoeft niet moeilijk te zijn. :)
 • Ga voor tweedehands. Door te kiezen voor tweedehands bespaart u geld en draagt u zorg voor het milieu. Daarnaast creëert u met tweedehands meubelen een uniek interieur!
 • Consuminderen is een trend die al een tijd gaande is. Koop alleen spullen die u nodig heeft, hergebruik en voorkom afval. Koop liever producten van betere kwaliteit, die dan misschien wel duurder zijn, maar wel langer meegaan. Hierdoor hoeft er minder van te worden geproduceerd.

Verduurzaam uw woning met Vastgoedmakelaar Bardyn

Duurzaam wonen hoeft niet moeilijk te zijn. Met de kleinste stappen draagt u al bij aan een schoner milieu en bespaart u vele euro’s per jaar! Vind u het lastig om duurzaam te wonen? Neem contact met ons op en wij helpen u graag op weg naar duurzame verbeteringen aan uw woning!

Gratis schatting
2023 © 100 Merkversterking. Alle rechten voorbehouden.PrivacyCookies